Ice


Annonselenke

Nøkkelinfo:

Data: 1 GB/mnd
Nettverk:Ice
Fart: Inntil 1 000 Mbit/s
Ringetid:Fri
SMS: Fri
Data rollover:Ja
Inkl. bruk i EU/EØS:Ja

Kontaktinfo:

Adresse: Nydalsveien 18 B, 0484 Oslo

Nettsted: https://www.ice.no/mobilabonnement/

Telefon: 21 00 00 00

Åpningstider:

Mandag–fredag: 08:00–20:00

Lørdag: 09:00–17:00

Søndag: Stengt

Ice.net ble startet opp tilbake i 2003 under navnet Nordisk Mobiltelefon Norge AS. Selskapet gikk senere konkurs, men gjenoppsto med nytt eierskap som Ice Norge AS i 2009. I dag eies Ice av Lyse AS, som er et kommuneeid konsern som satser på telekommunikasjon, infrastruktur og energi.

Ice er nå Norges tredje største leverandør av telekommunikasjon, og bygger ut det tredje nettverket i landet. I løpet av 2023 vil de tilby sine kunder 5G-nettverk både på mobil og trådløst internett.

Abonnement og priser

Ice tilbyr i hovedsak to typer abonnementer, til alle og til unge. Alle abonnementer inkluderer fri bruk av tale, SMS og MMS i Norge, Norden og EU/EØS. Det er dermed kun inkludert datapakke som skiller de ulike abonnementene fra hverandre. Abonnementene er helt uten bindingstid, og kunder kan prøve et ønsket abonnement i to måneder for kun 99 kroner per måned.

For alle

Abonnementet for alle inkluderer en fast datamengde til en bestemt pris hver måned. Kunder kan velge mellom datapakke på 1 GB til 30 GB, eventuelt Ice Max som har ubegrenset mengde med data. Prisen på abonnementene starter på 149 kroner for 1 GB data, mens prisen for Ice Max starter på 399 kroner og opp. Her er det ønsket hastighet som avgjør hvor mye kunden må betale. Ice Max 10 Mbit/s koster 399 kroner per måned, og 25 Mbit/s koster 499 kroner. På øvrige abonnementer er det ingen hastighetsbegrensning.

Med unntak av Ice Max, inkluderer alle abonnementene overføring av ubrukt data til neste måned. Kunder med Ice Max kan på sin side dele data med andre brukere, inntil 2 GB ved 10 Mbit/s og 10 GB ved 25 Mbit/s. Databruken i EU/EØS er begrenset til 45 GB for Ice Max.

Barn og unge

For kunder under 29 år tilbys abonnementet Ice Ung. Abonnementene kommer med fem ulike datapakker kundene kan velge mellom: 3 GB, 8 GB, 16 GB, 30 GB og ubegrenset data. Prisen starter på 149 kroner og det dyreste koster 449 kroner.

For barn under 13 år har Ice abonnementene Ice Junior og Ice Junior+. Disse abonnementene inkluderer 1 GB data og fri bruk av SMS og MMS. Forskjellen her ligger i hvor mange som kan ringes til. Junior gir fri tale til tre numre, og er et helt gratis abonnement. Ice Junior+ koster 50 kroner per måned, og har fri bruk av tale.

IceFamilie

Familieabonnementet fra Ice gir kunder fri tilgang til avtalen Ice Trygg. Kunder kan selv kombinere hvilke abonnementer de selv ønsker, og betaler verken mer eller mindre for abonnementene. Abonnementene iceJunior og iceJunior+ kvalifiserer ikke til familiepakken.

Dekning

Ice er Norges tredje største leverandør. De bygger til stadighet ut sitt eget nettverk, og forvalter en tredjedel av 4G/5G-nettverket på nasjonalt plan. I løpet av 2023 vil de kunne tilby 5G-nettverk til alle sine kunder, og i områder hvor deres eget nettverk ikke er tilgjengelig har de en gjesteavtale med Telia. Dette betyr at kunder hos Ice vil oppleve å ha dekning i 99,6 % av hele Norge.

Fordeler

-Lave priser på abonnementene
-Gratis abonnement til barn
-God dekning i distriktene

Ulemper

-Få ekstra tjenester
-Høye kostnader på bruk utenom abonnement

Tjenester

Ice er ikke en leverandør som tilbyr mange tilleggstjenester. Tjenestene deres er relatert til abonnementene, samt at kunder kan kjøpe ekstra tilleggstjenester som for eksempel Datafrihet, iceTrygg og ekstra tvilling- og data-SIM-kort.

Datafrihet gir Ice-kunder 1 000 GB ekstra på deres Ice+-nettverk. Denne tjenesten koster 99 kroner per måned og kan kobles til abonnementene 8 GB, 16 GB og 30 GB. Det er en hastighetsbegrensning på 10 Mbit/s, og gigabytene er kun tilgjengelig når kunder har tilgang til Ice+-nettverket. Når de ikke har tilgang til dette, vil de være koblet til Telia sitt nettverk og bruke gigabyte av egen datapakke.

En praktisk tjeneste Ice tilbyr er Ice-appen. Denne er helt gratis å laste ned, og gir kunder full oversikt over alle sine abonnementer, databruk og fakturaer. I appen er det mulig å kjøpe tilleggsprodukter og overføre data til andre gjennom tjenesten Rollover Data. Appen gir og kunder med Datafrihet oversikt over om de er tilkoblet Ice+-nettverket eller ikke.


Annonselenke