Beste mobilabonnement med fri data

1 000 GB
Vis filter
MobilenettSim TypeAndre Valg


Sorter:
Fordeler
Nettverk
Vi fant 7 treff for deg
Vi fant ett treff
Det er ingen treff på de søkekriteriene. Prøv igjen

Setter du fleksibilitet og frihet høyt, kan mobilabonnement med fri data være en smart løsning. Her får du alt du trenger å vite om mobilabonnement med fri data.

Hva er fri data?

I mobiltelefonen har vi det meste. Med den kan vi blant annet surfe, lese nyheter, holde kontakten med venner og kjente, jobbe, skrive e-poster, betale regninger samt betale for varer i butikker.

For mange er det en nødvendighet å være på nett stort sett hele tiden, uansett om vi befinner oss hjemme, på bussen, på hytta eller på kafé. Tilgangen til internett varierer avhengig av hvor vi befinner oss, og ofte har vi ikke tilgang til annet enn mobilnettet. Derfor kan mobilabonnement med fri data være en gunstig løsning.

Et mobilabonnement med fri data innebærer vanligvis at abonnenten har tilgang til en ubegrenset mengde mobildata for en fast månedlig pris. Det betyr at du kan bruke så mye mobildata som du vil, uten å måtte bekymre deg for at dataen blir brukt opp.

Prisene på slike abonnement varierer ut fra hastigheten du ønsker. Mange leverandører tilbyr abonnement med fri data til 399-699 kroner.

Dette bør du tenke på før du velger mobilabonnement med fri data

Det er noen faktorer du bør være bevisst på før du bestemmer deg for hvilket mobilabonnement du skal gå for. Her får du en komplett guide til alt du bør tenke på før du tar et valg.

Kartlegg databruken din

Før du går for et mobilabonnement med fri data, bør du kartlegge databruken din. Dette gjør du enkelt ved å logge inn hos den nåværende leverandøren din. Her kan du se hvor mye data du har brukt de siste månedene. Ut fra dette kan du vurdere hvor mye data du har behov for.

Abonnement med fri data kan koste en god del mer enn vanlige abonnement med datapakker, og derfor kan det være smart å ta en grundig vurdering før du går for et slikt abonnement.

Leverandørene skilter med at kundene kan surfe ubegrenset. Men dette gjelder ikke hastigheten. Etter brukte 100 GB setter de fleste ned hastigheten betraktelig. Du kan fortsatt surfe, men det vil gå mye tregere.

Ubegrenset data betyr ikke ubegrenset med hastighet

Selv om leverandører hevder at du har ubegrenset bruk, vil det foreligge en begrensning i farten du får over nettet. Ofte er denne grensen på 100 GB. Etter dette vil hastigheten gå kraftig ned, gjerne til 3 Mbit/s.

En datapakke på 100 GB holder lenge, men det er fullt mulig å bruke mer, og særlig om man deler internett over mobilnettet med andre enheter, bruker telefonen til videosamtaler og streaming av serier og lignende.

Hastighetsbehov

For å finne ut hvor høy hastighet du har behov for, kan du kartlegge hva du bruker mobiltelefonen til. Hvis det i hovedsak er enkel surfing, samtaler og SMS, vil du ikke ha behov for særlig høy hastighet.

Hastigheten på mobilabonnement med fri data varierer fra 10 Mbit/s til 1000 Mbit/s. Prisene øker jo høyere hastighet du trenger. Ta en nøye vurdering på hvor stort behovet ditt er, for kanskje finner du ut at du ikke trenger så høy hastighet.

Bruk av data i utlandet

Du skal kunne bruke mobiltelefonen på lik linje som hjemme når du befinner deg i EU/EØS-land. Det vil si at det ikke skal koste deg mer å ringe og sende meldinger fra land i disse områdene, uavhengig av hvilket abonnement du har.

Når det gjelder datapakken, kan vilkårene variere mellom leverandørene. Hos noen får du bruke hele datapakken i utlandet, mens hos andre kan du kun bruke en liten del.

Reiser du mye til utlandet, råder vi deg til å undersøke reglene før du bestemmer deg for abonnement.

Sammenlign flere abonnementer

Mobilabonnement kan stadig endre vilkårene på sine abonnementer. Det er derfor viktig at du undersøker abonnementene som finnes på markedet og sammenligner disse. Du bør undersøke både pris, dekning, bindingstid og ekstra hastighet/datapakker.

Pris

Prisene på mange av abonnementene med fri data varierer fra 399-699 kroner. Det finnes både billigere og dyrere. Når du har kartlagt hvor mye data du trenger, kan du sammenligne prisene på abonnementene hos de aktuelle leverandørene.

Lesetips: Se også vår oversikt over beste mobilabonnement i Norge.

Du bør sammenligne flere abonnementer før du bestemmer deg. Her bør du både undersøke pris, dekning, bindingstid og mulighet for å kjøpe mer hastighet/data.

Dekning

I Norge har vi tre ulike mobilnett, Telia, Telenor og Ice, og selv om bakkenettet dekker store deler av landet, vil dekningsgraden variere.

På nettsidene til Telia, Telenor og Ice kan du finne deres dekningskart. Vi anbefaler deg å undersøke om det er god dekning der du befinner deg mest, slik at du sikrer at du har god dekning både hjemme, på bussen til jobb og på hytta.

Bindingstid

I Norge er det lovfestet at bindingstiden på et abonnement ikke kan overstige 12 måneder. Tenk godt gjennom om du ønsker å binde deg for ett år, eller om du skal gå for et abonnement du kan skifte ut når som helst.

Datapakker

Noen leverandører lar deg kjøpe ekstra hastighetspakker og/eller datapakker. Vi råder deg til å undersøke prisene på disse, om du tenker at det vil bli aktuelt for deg.

Disse abonnementene har fri data

På markedet i dag finnes det mange ulike abonnementer med fri data å velge mellom.

Her får du en oversikt over abonnementene fra Telia, Telenor, Talkmore og Ice, men det finnes også andre aktører som tilbyr slike abonnementer.

Vi vil blant annet ta for oss hastighet og hastighetsbegrensning, pris og eventuelle fordeler som følger med abonnementene.

Mobilabonnement med fri data fra Telia

Hos Telia har du fire alternativer til abonnement med fri data. Merk deg at Telia X Ung har en aldersbegrensning på 29 år.

Hastighetsbegrensning

Med et Telia X abonnement får du fri data opptil 100 GB. Etter dette vil farten reduseres til 3 Mbit/s, og da begynner også kostnadene å løpe.

Ekstra hastighet

Med Speed Reload kan du kjøpe til en hastighetspakke for kr. 299,-. Da vil du kunne surfe med normal fart inntil 100 GB frem til neste måned. Med Data Boost kan du kjøpe ekstra hastighet for en time til kr. 29,-,  tre timer til 59,- eller 12 timer til 99,-.

Du får fri data i fire abonnement hos Telia. Telia X-Ung er det billigste til kr. 399,-, med en hastighet på 250 Mbit/s (ut 2023). Merk at dette abonnementet kun er for personer under 29 år.

Fordeler

Du får 65 MB inkludert for bruk i EU/EØS-land, samt Storbritannia og Sveits. Alle abonnement har fri tale/SMS.

Som ny kunde får du en velkomstpakke, hvor du kan velge mellom AirPods, Apple TV eller trådløse hodetelefoner til kr. 1,-. Dette gjelder kun om du binder deg for 12 måneder. Her tilbys også en årsrabatt på 10% ved 12 måneders binding. Dette kan ikke kombineres med velkomstpakken.

Bindingstid

Kjøper du abonnementet sammen med ny telefon, er det 12 måneders binding. Et abonnement kjøpt separat gir ingen bindingstid. Vil du ha velkomstpakke, må du binde deg for 12 måneder.

Telia X Ung

 • Pris: 399,-
 • Hastighet: 250 Mbit/sek ut året (før: 10 Mbit/s)

Telia X Normal

 • Pris: 499,-
 • Hastighet: 250 Mbit/s ut året (før: 100 Mbit/s)
 • Annet: Familierabatt

Telia X Rask

 • Pris: 549,-
 • Hastighet: 1000 Mbit/s ut året (før: 20 Mbit/s)
 • Annet: Familierabatt, inkludert seks måneder Telia Trygg

Telia X Max

 • Pris: 699,-
 • Hastighet: 1000 Mbit/s
 • Annet: Familierabatt, inkludert 12 måneder Telia Trygg

Lesetips: Se også vår artikkel for deg som skal bytte mobilabonnement.

Mobilabonnement med fri data fra Talkmore

Talkmore har tre abonnement med ubegrenset data: Normal, Rask og Maksimal. Hastigheten ligger fra 15 Mbit/s og opptil 300 Mbit/s.

Hastighetsbegrensning

Har du brukt 100 GB, vil hastigheten settes ned til 3 Mbit/s. Med Talkmore Familie vil hastigheten senkes ved 140 GB.

Ekstra hastighet

Vil du øke hastigheten, kan du bestille en «Hastighetsreload» til kr. 499,-. Da vil du få tilbake hastigheten du har inkludert i abonnementet.

Fordeler

Du får ta med deg hele datapakken når du reiser til EU/EØS-land.  Her får du også familierabatter. Ved kjøp av familiepakken får eieren 10 GB ekstra data som velkomstgave.

Alle abonnementer med fri data fra Talkmore har fri tale og SMS. Nettslett er også inkludert.

Merk: Data Rollover gjelder ikke for disse abonnementene, men dere står fritt til å fordele GB mellom dere med Talkmore Familie.

Bindingstid

Det er ingen bindingstid på abonnementer hos Talkmore.

Talkmore Ubegrenset Normal

 • Pris: 499,-
 • Hastighet: 15 Mbit/s

Talkmore Ubegrenset Rask

 • Pris: 489,-
 • Hastighet: 150 Mbit/sekund

Talkmore Ubegrenset Maksimal

 • Pris: 589,-
 • Hastighet: Opptil 300 Mbit/s på 4G, opptil 1000 Mbit/s på 5G
Hos Talkmore får du en hastighet på opptil 1000 Mbit/s med Ubegrenset Maksimal. Hastigheten fordrer at du er i et område med god 5G-dekning. Dette abonnementet koster 589,- per måned.

Mobilabonnement med fri data fra Telenor

Telenor har tre ulike abonnementer med fri data: Ubegrenset Basis, Ubegrenset Medium og Ubegrenset Pluss, med en hastighetsvariasjon fra 200- 1000 Mbit/s.

Hastighetsbegrensning

Etter 100 GB reduseres hastigheten til 3 Mbit/s. Hastigheten som er oppgitt, krever at du har en mobil med 5G og at du befinner deg i et område med 5G-dekning.

Ekstra hastighet

Med Hastighetsreload fra Telenor starter du abonnementet ditt på nytt. Du kan velge mellom Hastighetsreload på 24 timer til kr. 99,-, 7 dager til 299,- eller en som varer fram til ny måned. Denne koster 399,-.

Fordeler

Telenors mobilabonnement med fri data har 100 kroner i familierabatt per ekstra abonnent, samt 100 kroner i aldersrabatt for kunder under 30 år. Her får du også fri bruk i EU/EØS og fri bruk av samtaler og SMS.

Bindingstid

Telenor har ikke bindingstid på sine abonnementer.

Ubegrenset Basis

 • Pris: 499,-/mnd
 • Data: 100 GB
 • Hastighet: Opptil 200 Mbit/s
 • Annet: Nettslett

Ubegrenset Medium

 • Pris: 599,-/mnd
 • Data: 100 GB
 • Hastighet: Opptil 1000 Mbit/s
 • Annet: Nettslett og Nettvern+

Ubegrenset Pluss

 • Pris: 699,-/mnd
 • Data: 100 GB
 • Hastighet: Opptil 1000 Mbit/s
 • Fordeler: To ekstra SIM-kort, Nettslett og Nettvern+

Mobilabonnement med fri data fra Ice

Ice har ikke et klassisk abonnement med fri data, men en ekstern datapakke du kan kjøpe til et eksisterende abonnement, Data Frihet. For at Data Frihet skal fungere, fordrer det at du befinner deg i et område med ice-dekning.

Det må kombineres med ett av følgende abonnementer hos ice: 8 GB abonnement til en månedpris på 249,-, 16 GB abonnement til 299,- eller 30 GB abonnement til 349,-.

Bindingstid: Data Frihet har ikke bindingstid.

Fordeler: Alle abonnementer hos ice har fri tale og SMS.

Data Frihet

 • Pris: 99,-/mnd
 • Data: 1000 GB
 • Hastighet: 250 Mbit/s
Hos Ice får du ikke et abonnement med fri data. Her kan du få en separat datapakke med 1000 GB, Data Frihet, som du kan bestille om du har et abonnement hos ice. Data Frihet koster 99,-/mnd.

Fordeler med mobilabonnement med fri data

#1 Det gir fleksibilitet og frihet

Du trenger ikke å bekymre deg for å overskride datagrensen eller for å bli belastet ekstra for bruk av data. Med mobilabonnement med fri data kan du bruke så mye mobildata du vil, når du vil, opptil 100 GB uten at hastigheten reduseres. 

Å ha tilgang til så mye data er spesielt gunstig for personer som ofte bruker telefonen til videosamtaler, som streamer serier og filmer eller spiller online.

#2 Du kan dele data

Har du flere enheter eller en familiepakke, kan det være praktisk med ubegrenset data.  Noen av abonnementene har data rollover inkludert. Da kan du fordele GB som du selv ønsker; mellom personer i familiepakken eller mellom enhetene dine.

Lesetips: Se også oversikten vår over billig mobilabonnement.

#3 Du har kontroll på kostnadene 

Med et mobilabonnement med fri data kan du bruke så mye data du vil, dele på dataen og dette helt uten at du trenger å bekymre deg for ekstra kostnader.

#4 Hotspot-deling

Mange abonnementer med ubegrenset data inkluderer også muligheten til å dele mobildata ved å bruke telefonen som hotspot for andre enheter, som bærbare datamaskiner eller nettbrett. Dette kan være svært praktisk om du er på hytta, i campingvogna eller jobber fra et sted uten Wi-FI-tilgang.

Ulemper med mobilabonnement med fri data

#1 Det kan bli dyrere

Abonnementer med fri data koster vanligvis mer enn abonnementer med begrenset data. Du må betale litt ekstra for friheten og fleksibiliteten slike abonnementer gir. Vi anbefaler deg derfor å undersøke hvor mye data du faktisk bruker. Kanskje har du mer inkludert data enn du trenger, og sitter igjen med en unødvendig høy kostnad.

#2 Begrensninger i hastighet

Selv om mange av abonnementene skilter med at de har fri data, kan det foreligge noen begrensninger, som for eksempel redusert hastighet når du overstiger en viss grense brukt data. En hastighet på 3 Mbit/s vil gjøre det vanskelig å streame videoer eller ha videosamtaler over nettet.

Vi råder deg til å kartlegge hvor mye data du egentlig har behov for. Et abonnement med fri data kan koste mer enn et annet abonnement med datapakke.

Oppsummering

 1. Det finnes mange abonnementer på markedet med fri data. Mange skilter med ubegrenset bruk av data, men de fleste setter ned hastigheten betraktelig etter at man har brukt de inkluderte 100 GB. Du kan fortsatt bruke mobilnettet, men det vil gå sakte.
 2. Før du velger abonnement, bør du sammenligne både pris, dekning, hastighet og mulighet for hastighetsøkning. Du bør også undersøke andre vilkår, som bruk i utlandet.
 3. Telia, Telenor, Talkmore og Ice har alle løsninger med fri data, og prisene ligger mellom 399-699. Hos Ice kan du få en separat datapakke som du kjøper med i tillegg til abonnementet ditt for 99,-.
 4. Fordelene med abonnement med fri data, er at det gir frihet, fleksibilitet i brukervennlighet og deling av data. Ulempene er at det kan koste deg mer og at hastigheten kan settes ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed