Søk billigste mobilabonnement

1 GB
Vis filter
MobilenettSim TypeAndre Valg


Sorter:
Fordeler
Nettverk
Vi fant 57 treff for deg
Vi fant ett treff
Det er ingen treff på de søkekriteriene. Prøv igjen
Vis alle 57 treff

Siden det er så mange ulike mobilabonnement å velge mellom, kan det være vanskelig å vite hvilket som passer deg best. Her viser vi deg hvordan du kan gå frem for å finne det som er absolutt billigst for deg, med ditt bruk.

Sammenligning av billige mobilabonnement

Det enkleste er å sammenligne prisen på ulike mobilabonnement. Likevel er ikke det så enkelt som det høres ut.

De ulike abonnementene har gjerne ulike tjenester og funksjoner innbakt i prisen. Derfor må vi sørge for å sammenligne tilsvarende abonnementer, for å finne de reelle ulikhetene.

Hvilke ulikheter er det på billige mobilabonnement

Noe av det som kan variere på de ulike mobilabonnementene er:

  • Pris per måned
  • Bindingstid
  • Datamengde
  • Hastighet og hastighetsbegrensninger
  • Pris for mobilabonnementsbruk i utlandet
  • Kundeservice
De billigste mobilabonnementene på markedet har mindre datamengde enn de dyrere abonnementene. Derfor er det viktig å være klar over hvilken type abonnement man har bruk for.

#1. Pris per måned

Hva et mobilabonnement koster i måneden skal komme klart frem i annonseringen til mobiloperatøren.

De fleste mobiloperatører har en rekke ulike månedsabonnementer, tilpasset ulike kunder. Mens noen av abonnementene har mye data inkludert, har andre lavere mengde for å tilpasse seg de kundene som primært bruker telefonen til å ringe.

Det tilbys også ulike pakker, som for eksempel familiepakker. Da knyttes flere abonnement sammen til en samlet, fordelaktig pris.

#2. Bindingstid

Abonnementer med bindingstid gjelder først og fremst når man kjøper en telefon samtidig som man tar opp et abonnement. Da tilbys man ofte delbetaling av telefonen, innbakt i månedsprisen for abonnementet.

Dette kan være gunstig, dersom man uansett har planer om å kjøpe en ny mobiltelefon.

Imidlertid er det også mange bedrifter som selger nesten nye telefoner til sterkt reduserte priser. De leveres noen ganger også med garanti.

Hvis man er ute etter å gjøre mobilbruken sin så billig som mulig, er ofte det et godt alternativ.

Også enkelte mobiloperatører tilbyr abonnement sammen med nesten nye telefoner. For eksempel gjør OneCall, noe du kan lese mer om på nettsidene deres.

#3. Datamengde

De fleste av oss bruker telefonen vel så mye til overføring av data som til å ringe. Vi sjekker informasjon på internett, er aktive på sosiale medier og sender bilder til venner og familie. Vi har apper på telefonen som hjelper oss med en rekke oppgaver, og til avkobling med spill og underholdning.

Alt dette krever mye databruk. Derfor er det en viktig faktor når vi skal velge abonnement.

Hvor mye data som er inkludert som månedsbruk kan variere stort, og noe som må sjekkes på forhånd.

Man bør også sjekke hvor dyrt det er å eventuelt overstige den avtalte månedlige databruken. Noen operatører har abonnementer som lar deg overføre ubrukt datamengde til neste måned. Det er som regel fordelaktig, fordi du på den måten får «brukt opp» alt du i utgangspunktet har betalt for.

Det er også lurt å sjekke om operatøren varsler deg hvis du nærmer deg å bruke opp datamengden din. Hvis de ikke gjør det, må du selv følge nøye med på hvor mye data du har igjen. Dersom du ikke følger med på det, risikerer du å bli overrasket når regningen kommer.

Hvis abonnementet ikke stopper dataoverføring når du har brukt opp avtalt mengde, og du ikke får beskjed om at den er oppbrukt, risikerer du å fortsette å bruke masse data til en potensielt dyr pris.

Hvis for eksempel to unger i baksetet sitter i tre timer på vei til hytta og ser på film på telefonen vil det potensielt bli kostbar databruk hvis den faller utenfor abonnementet.

Med dagens bruk av mobiltelefoner har vi ofte bruk for store mengder data. Når vi for eksempel surfer på internett, strømmer musikk og filmer, sender og mottar bilder, bruker vi hele tiden mobildata.

#4. Hastighet og hastighetsbegrensninger

Siden vi benytter telefonen til å surfe på internett, spille musikk og strømme filmer, har hastigheten mye å si. Telenor forklarer nærmere om hva hastighet på mobiltelefonen har å si på sine nettsider.

I utgangspunktet kan det virke som det er likt for alle abonnement, siden alle kan benytte 4G i dag. Likevel er det enkelte abonnementer med 4G som har hastighetsbegrensninger, og noen abonnementer bruker 3G.

Dette er begrensninger som kan være der hele tiden, eller det kan være begrensninger som inntrer etter et visst antall gigabyte er brukt opp. Sørg derfor for å være klar over eventuelle begrensninger.

#5. Pris for mobilabonnementsbruk i utlandet

Hvis du reiser utenfor Norge av og til bør du også sjekke hva som gjelder for ditt abonnement i utlandet. Noen operatører har avtaler med operatører i andre land. Da kan det hende du kan bruke telefonen din med samme betingelser når du er i de landene.

Dessuten har EU innført såkalte «Roam Like Home»-regler. Det betyr at du kan slå på dataroaming, og likevel ikke betale høyere pris enn du betaler for å koble deg på nettet til din operatør i Norge. Dataroaming er en funksjon som kobler telefonen din opp til det lokale mobilnettverket der du er.

Roam-Like-Home gjelder når du reiser i EU-land, Storbritannia eller innenfor EØS-området.

Hvis du reiser til andre deler av verden er det imidlertid viktig å være forsiktig med å slå på dataroaming, fordi det kan bli dyrt.

Det finnes også noen mobilabonnement som ikke kan brukes i utlandet. For eksempel en del abonnementer beregnet på barn, har slike begrensninger. Hvis du vet at du ikke kommer til å bruke telefonen din på reise, kan det være like greit å ha et slikt billig abonnement.

Noen av de billigste mobilabonnementene kan bare brukes i Norge. Det gjelder særlig noen som er beregnet på barn og unge.

#6. Kundeservice

Det er også viktig at kundeservicen er bra hos operatøren du velger.

I dagens samfunn er vi mer avhengige av mobiltelefonen vår enn noen gang. Å ringe er en ting, men vi bruker den til så mye annet. Vi holder oss oppdaterte, leser e-poster og nyheter, tar og sender bilder og ser filmer på telefonen.

Men vi bruker den også til helt livsnødvendige ting, som å signere med BankID, åpne og lukke dører, lagre billetter og gå inn i nettbanker, for å nevne noe.

Derfor er det grunnleggende viktig at telefonoperatøren din er tilgjengelig, og hjelper deg dersom du får problemer. Hvis telefonen blir stjålet, hvis den låser seg eller henger seg opp, eller andre tekniske problemer skjer – så bør de ordnes opp i raskt.

Sjekk derfor tilgjengeligheten på operatøren din, og hvordan de scorer på kundeservice.

Hvordan bruker du mobiltelefonen din

Dette er noen av kriteriene du bør undersøke før du velger hvilket abonnement som passer for deg. Men siden vi alle er forskjellige, vil det også variere hva som passer best for den enkelte.

Det kan være lurt å tenke nøye over hvordan du bruker mobiltelefonen din. Deretter kan du sette opp en prioriteringsliste over hva som er viktigst med ditt mobilabonnement.

På den måten blir det enklere å se over tilbudene, og sammenligne dem.

Du kan rangere de aktuelle abonnementene etter pris. Deretter kan du starte med det rimeligste, og se om det har de kriteriene som er viktige for deg. Hvis de ikke har det, går du videre til neste.

På den måten kan du finne det mobilabonnementet som er billigst, men som samtidig dekker dine behov.

Hvor billig kan et mobilabonnement være

Hvis du ikke har krav til stor mengde databruk og maksimal hastighet, kan mobiltelefoni være veldig billig.

Det er mer enn femten operatører på markedet i Norge. Derfor er det også stor konkurranse om kundene.

Du kan finne mobilabonnementer ned mot 150 kroner i måneden. For eksempel har Ice et abonnement for unge opptil 29 år for 149 kroner i måneden. Det er et 3G-abonnement med lite data.

For de som ønsker 4G eller 5G, vil abonnementene være en del dyrere.

Man kan spare mye penger i løpet av et år, hvis man er bevisst på å finne det billigste mobilabonnementet i forhold til behovene man har. Du kan også lese mer om ting du bør tenke over når du skal velge mobilabonnement på nettsidene til Forbrukerrådet.

Oppsummert

Det er mange mobiloperatører i Norge, og det er betydelig konkurranse. Derfor er det mulig å finne billige mobilabonnement. Det er imidlertid viktig å huske på at innholdet i abonnementene kan variere en god del. Noen av de viktigste variablene er:

  • Pris
  • Datamengde
  • Hastighet
  • Bindingstid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed