Beste og billigste mobilabonnement for familie

Priser for familieabonnement. Prisene du ser nedenfor er for 4 familiemedlemmer.

2 GB
Vis filter
MobilenettSim TypeAndre Valg


Sorter:
Fordeler
Nettverk
Vi fant 20 treff for deg
Vi fant ett treff
Det er ingen treff på de søkekriteriene. Prøv igjen

Et familieabonnement eller et mobilabonnement med familierabatt kan være et gunstig alternativ av flere årsaker. I denne artikkelen får du alt du trenger å vite om familieabonnement.

Hva innebærer et familieabonnement?

Mange aktører tilbyr mobilabonnement med familierabatt, blant andre OneCall, Talkmore, Telia og Telenor. Et familieabonnement innebærer at man får fordeler ved å samle flere abonnementer hos samme leverandør.

Selv om det heter familieabonnement eller familiepakke, betyr ikke det at man må være i familie for å få fordelene. Leverandørene bryr seg ikke om slektskap, så det kan like gjerne være venner og kolleger.

Skal du ta i bruk en familiepakke sammen med medlemmer utenfor familien, er det noen ting du bør vite:

En av dere må stå som eier, og er den som mottar faktura og tar seg av betalingene.

Eieren vil også ha tilgang til oversikt over hvert enkelt medlems databruk, og slik administrere eventuell overføring av data.

Dette kan være ugunstig om man er flere voksne som bor i ulike husstander, og selv ønsker å ha kontroll over fakturaer og egen databruk.

Tips: Les også vår artikkel om billigste mobilabonnement her.

Dette bør du undersøke før du bestemmer deg

Det varierer hva de ulike familieabonnementene innebærer, og hvilke faktorer du bør se etter. Her er en liten liste over det vi mener er viktig å undersøke:

#1. Rabatter/fordeler: Hvilke fordeler får du ved å samle flere abonnement? Det kan være inkluderte forsikringer og ulike rabatter. Ofte betaler eieren full pris på sitt abonnement, mens de øvrige får rabatt på sine.

#2. Antall medlemmer: Kanskje er dere mange som ønsker å benytte dere av familieløsningen. Da kan det være greit å undersøke hvor mange personer leverandørene aksepterer som brukere av én og samme familiepakke.

#3. Antall fakturaer: De fleste aktørene har løsninger der du kan få alle kostnader samlet på én faktura. Det kan gjøre det enklere å holde kontroll over kostnadene. Undersøk gjerne om din leverandør tilbyr dette.

Ved å samle alle de ulike abonnementene i familiepakken på én faktura, kan du lettere holde oversikt over kostnadene.

#4. Rollover: I mange abonnement er det mulig å overføre data mellom de ulike medlemmene i familieabonnementet, og å overføre data fra måned til måned. Om dette er viktig for deg, bør du sjekke mulighetene for rollover.

#5. Medlemmer under 18 år: Det finnes mange alternativer til abonnementer for barn og unge under 18 år, og vi anbefaler deg å undersøke hva som blir den beste løsningen for deg og din familie. Vær bevisst på at noen familiepakker ikke tilbyr de samme fordelene til medlemmer under 18 år.

Familiepakker hos ulike leverandører

Nedenfor vil vi gå gjennom familiepakkene hos noen av leverandørene, slik at du kan få et innblikk i hva du kan forvente.

Familiepakken til Telia

Du kan samle opptil 8 Telia X-abonnement. Disse abonnementene har ubegrenset med samtaletid og SMS inkludert, og du kan overføre data fra måned til måned eller fra person til person.

De koster fra kr 499,-/mnd til 699,-/mnd avhengig av hastighet. Samler du flere, går snittprisen ned. Ved å betale full pris for ett abonnement hos Telia, får resten av familien samme datahastighet til kr. 399,-/mnd.

Familiepakken til Ice

Med iceFamilie kan du samle to eller flere abonnement og slik få alle kostnader samlet på en faktura. Har du kombinert flere abonnement, får du trygghetspakken, iceTrygg, inkludert i prisen du betaler hver måned. iceTrygg innebærer blant annet en forsikring ved varekjøp på nett og hjelp ved ID-tyveri.

Men her er noen unntak. Med abonnementene iceJunior og iceJuniorPluss får du ikke en slik forsikring med i prisen. Ellers kan du velge mellom alle abonnementene.

Prisene varierer fra kr. 99,-/mnd til kr. 399,-/mnd.

Familiepakken til Talkmore

Talkmore sin løsning for familier heter Talkmore Familie. Her kan du samle opptil 10 ulike personer.

Datapakken ligger mellom 3GB og 80 GB, og disse fordeles mellom alle medlemmene av familiepakken. Prisene ligger fra kr. 429,-/mnd til kr. 1049,-/mnd. Familiepakken inkluderer fri tale, SMS og MMS. Nye kunder får 10 GB i velkomstgave.

Tips: Se også informasjon om gratis mobilabonnement.

I Talkmore Familie kan du samle opptil 10 personer, og alle nye kunder får 10 GB i velkomstgave.

Fordeler med familierabatter og familieabonnementer

Er dere flere i familien som bruker mobiltelefon, kan det være smart å gå for et familieabonnement. Det kan gi deg flere fordeler.

#1 Du kan spare penger

Den viktigste fordelen med et familieabonnement er at det gir rabatter når du legger til flere abonnementer på samme konto. Dette kan hjelpe familien med å spare penger sammenlignet med å ha separate abonnementer.

Med et mobilabonnement med familierabatt kan du spare penger. Som regel må én av medlemmene betale fullpris, og så får de andre medlemmene rabatt på sitt abonnement.

#2 Deling av data

Muligheten for å dele data på tvers av medlemmene gir stor frihet og fleksibilitet.

#3 Ubegrenset bruk av SMS og samtaler

De fleste familieabonnement inkluderer ubegrenset med samtaler og tekstmeldinger, slik at familiemedlemmene kan kommunisere fritt uten å bekymre seg for ekstra kostnader.

4# Enkel administrering av familiens abonnementer

Familieabonnementer gir ofte enkel administrasjon av abonnementene på én konto. Dette gjør det enklere å håndtere regninger, overvåke forbruk og gjøre endringer.

#5 Du har god kontroll

Noen familieabonnementer inkluderer også foreldrekontrollfunksjoner, som lar foreldre begrense tilgangen til visse tjenester eller overvåke barnas bruk av telefonen.

Lesetips: Se også vår oversikt over beste mobilabonnement i Norge.

Oppsummering

  1. Et mobilabonnement med familierabatt tilbyr rabatter og fordeler når du samler flere abonnementer hos samme leverandør. Du kan også innlemme medlemmer som du ikke er i familie med.
  2. Før du bestemmer deg hvor hvilken familiepakke du vil gå for, bør du undersøke både rabatter, rollover og andre vilkår, som bruk for barn og unge under 18 år.
  3. Det er flere fordeler med familieabonnementer, som blant annet at du kan spare penger, dele data på tvers av medlemmene og få alle kostnader samlet på én faktura.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed