Beste mobilabonnement for barn

1GB
Vis filter
MobilenettSim TypeAndre Valg


Sorter:
Fordeler
Nettverk
Vi fant 4 treff for deg
Vi fant ett treff
Det er ingen treff på de søkekriteriene. Prøv igjen

Det finnes flere mobilabonnement som er tilpasset barns bruk. Her får du en oversikt over ulike muligheter, samt gode tips til hva du bør være bevisst på før du bestemmer deg for et mobilabonnement for barn.

Hva innebærer et mobilabonnement for barn?

Ifølge undersøkelsen «Barn og medier» fra 2022, utført av Medietilsynet, har omtrent 90% av alle norske barn mobiltelefon før de har fylt 11 år. Mange får sin første mobiltelefon langt tidligere: hele 1 av 6 har mobiltelefon før de er 7 år gamle, kom det frem i den samme undersøkelsen.

Lenge fantes det ikke egne mobilabonnement for barn og unge. Men i dag finnes det over 100 muligheter på det norske markedet. Det å velge et slikt mobilabonnement kan ha mange fordeler.

Likevel er det helt uproblematisk å velge et som er tilpasset voksne brukere, og mange av funksjonene som nevnes nedenfor, kan aktiveres i vanlige abonnement.

Dette kjennetegner mobilabonnement for barn

  • Øvre aldersgrense
  • Kostnadskontroll og sperring av kjøp
  • Tilknyttede apper for kontroll av data- og skjermforbruk
  • Skiller mellom eier og bruker

Øvre aldersgrense

En del av mobilabonnementene for barn har en øvre aldersgrense på 13 eller 18 år. Disse abonnementene har ofte mindre datapakker og koster også mindre enn vanlige mobilabonnement.

Kostnadskontroll og sperring av kjøp

Kostnadskontroll innebærer at barnet ikke kan kjøpe ekstra datapakker uten at en voksen godkjenner kjøpet. Når mobildataen er brukt opp, kan hver brukte MB koste deg dyrt. Derfor bør du sørge for å aktivere denne funksjonen så raskt barnet har tatt i bruk mobiltelefonen.

Det går an legge inn sperring for kjøp i mobilabonnement for barn. Noen abonnement har en ordning der kjøp faktureres på telefonregninger, og andre telefonnummer kan medføre store kostnader.

Da kan det være lett å foreta kjøp. Ved å sperre for kjøp, kan man unngå å måtte betale for slike tjenester. Slike sperringer legges ofte inn i leverandørens app. Du kan også gå for et mobilabonnement med sperrer som er lagt til automatisk.

Et kjennetegn på mobilabonnement for barn er at det kan legges inn kostnadskontroll og sperring av tjenester som koster penger. Slik kan foreldre unngå unødige kostnader knyttet til barnets mobiltelefonbruk.

Kontroll på data- og skjermforbruk

Noen mobilabonnementer for barn tilbyr foreldrekontroll. Gjennom denne tjenesten kan du begrense innholdet barnet får tilgang til. Du kan også administrere hvor mye tid barnet kan bruke på mobiltelefonen og på ulike apper.

Skiller mellom eier og bruker

Siden barn er mindreårige, foreligger det regler om at en voksen må være juridisk eier av mobilabonnementet. Det vil si at det skilles mellom juridisk eier og bruker, og det må defineres hvem som skal motta og betale telefonregningen. Den som står som juridisk eier kan kjøpe til ekstra datapakker og andre tjenester, samt endre mobilabonnementene. Undersøk hvilke regler som gjelder hos den aktuelle leverandøren.

Har dere en familiepakke, kan det være lettvint at eier mottar en samlefaktura for alle mobilabonnementene.

Gode råd når du skal velge mobilabonnement til barn

Når du skal velge mobilabonnement til barnet ditt, er det flere ting du bør tenke på.

#1. Pris på abonnementet

Prisene på mobilabonnement for barn varierer. Du bør derfor undersøke priser på flere abonnementer for å finne det som passer ditt budsjett best. Sørg for at du velger et som gir god verdi for pengene.

#2. Datapakke

Hvor stor datapakke barnet behøver, avhenger av hvor mye barnet kommer til å være på nett. Hvis mobiltelefonen først og fremst blir brukt til ringing og SMS, kan du gå for et abonnement med en liten datapakke. Har du et barn som elsker å høre på musikk, se på Netflix og strømme lydbøker, kan det være smart å gå for en større pakke.

#3. Familiepakker

Noen leverandører har familiepakker som gir rabatt for hvert medlem. Med en slik løsning kan du spare penger. Er dere flere brukere i familien, bør du vurdere om et slikt abonnement kan være noe for dere.

Det er flere ting du bør vurdere når du skal velge mobilabonnement, blant annet pris, datapakker, mulighet for familiepakker og dekning. Sammenlign gjerne flere abonnementer.

#4. Dekning

Nettverksutbyggingen har kommet langt i Norge i dag. Alle leverandører av mobilabonnement benytter seg av ett av tre bakkenett: Telenor, Telia og Ice. Du kan undersøke deres dekningsgrad hos den enkelte leverandørs dekningskart.

Brukes telefonen hjemme og på hytta, bør du velge et mobilabonnement med god dekning i disse områdene.

#5. Sammenlign flere abonnementer

Du bør sammenligne flere abonnementer for å finne det abonnementet som passer dere best. Ta hensyn til både datapakke, dekning, pris og brukervennlighet. Det finnes flere sammenligningstjenester på nett som du kan benytte deg av for å lettere finne frem blant de mange mobilabonnementene.

#6. Vurder å skjule barnets telefonnummer i opplysningen

Ved å skjule nummeret til barnet i opplysningen, kan det unngå å bli oppringt av selgere og andre, ukjente personer som ringer feil. Slike oppringninger kan være ubehagelige for barn.

Du kan enkelt skjule nummeret fra opplysningen ved å ringe kundeservice hos abonnementsleverandøren.

#7. Bruk i utlandet

Du bør også undersøke om mobilabonnementet kan brukes i utlandet. Mange av mobilabonnementene for barn inkluderer fri bruk i EU/EØS. Da vil prisene være de samme. Reiser dere mye, vil dette være et viktig punkt å ta med i vurderingen når du skal velge riktig mobilabonnement.

Mange leverandører tilbyr ekstra pakker for bruk av mobiltelefon utenfor EU/EØS. Undersøk dette med din leverandør for å finne ut av priser og vilkår.

Fordeler med mobilabonnement for barn

#1. Du kan sperre for unødige kostnader

Barns mobiltelefonbruk kan koste oss dyrt, om vi ikke passer på å sperre for kjøp i apper, og å ha nok data tilgjengelig. Bruker barnet mer data enn det er i datapakken, kan det bli kostbart.

#2. Du kan regulere barnets mobilbruk

Noen leverandører tilbyr apper for datakontroll. Disse appene gjør det mulig å regulere barnets dataforbruk og skjermtid, slik at foreldre lettere kan holde oversikt over mobilbruken.

Med mobilabonnement for barn kan du få full kontroll over barnets bruk av telefonen. Du kan legge inn skjermtid og begrensninger av ulike apper.

#3. Det kan koste deg mindre

Mobilabonnement for barn er tilpasset barns mobilbruk. De er ofte billige og med mindre datapakker enn ordinære mobilabonnement. Derfor kan du spare penger på å velge et slikt abonnement fremfor et vanlig abonnement

#4. Du har full kontroll  

Siden du står som eier av abonnementet, har du full kontroll på både betaling av faktura, datapakker og endringer i abonnementet.

Oppsummering

  1. Mobilabonnement for barn innebærer spesifikke egenskaper som skiller dem fra ordinære mobilabonnement. Det som kjennetegner slike abonnement, er mulighet for kostnadskontroll, datakontroll og sperring av dyre tjenester. De har også ofte en øvre aldersgrense.
  2. Barn og unge under myndighetsalder kan ikke være juridisk eier av abonnementet. Du som forelder vil derfor administrere både faktura, ekstra datapakker og eventuelle endringer i avtalen. Barnet vil stå som bruker.
  3. Før du bestemmer deg for hvilket abonnement du skal velge, bør du vurdere blant annet pris, størrelse på datapakker, dekning og mulighet for familiepakker der det er ønskelig. Sammenlign gjerne flere abonnementer for å finne det abonnementet som passer deres behov best.
  4.  Det er flere fordeler med mobilabonnement for barn. Du får full kontroll på barnets forbruk av både data og skjermtid, og du kan lettere holde oversikt over kostnader.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed