Gratis mobilabonnement 

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det er faktisk mulig å skaffe seg et gratis mobilabonnement. Vi forteller deg hvilke mobiloperatører som tilbyr dette, og hvor lenge du kan få det kostnadsfritt.

Hva menes egentlig med et gratis mobilabonnement? 

Ønsker du deg et gratis mobilabonnement, finnes det enkelte muligheter for å oppnå dette. Det beste av det hele er at ingen av mobiloperatørene har bindingstid, slik at du kan bytte mobilabonnementet akkurat når det passer deg. Med et gratis abonnement betaler du rett og slett kr. 0,- i måneden, og du får som regel følgende tjenester inkludert i abonnementet:

  • 4G/5G-dekning
  • Fri tale, SMS og MMS
  • Valgfri datamengde
  • Data Rollover

Data Rollover betyr at du automatisk får med deg ubrukt mobildata fra en måned til den neste. Valgfri datamengde vil si at du selv kan bestemme hvor mye mobildata du trenger i løpet av en måned, og velge den pakkeløsningen som passer deg best.

Hvor lenge kan jeg få gratis mobilabonnement?

Det er ikke slik at du kan få et gratis mobilabonnement for en svært lang periode, da maksimal gratisperiode er 2 måneder. Dette kan sammenlignes med en prøveperiode eller et velkomsttilbud. På denne måten får du mulighet til å prøve et nytt mobilabonnement helt kostnadsfritt.

Velger du fortsette med samme mobiloperatør etter de 2 første månedene, må du betale ordinær månedspris for abonnementet. Er du misfornøyd, kan du bytte til et annet abonnement eller til en annen operatør.

Gratis mobilabonnement oppnås ved at du får en kostnadsfri prøveperiode på 2 måneder. Etter at prøveperioden er slutt, må du imidlertid betale ordinær pris.

Tilbydere av gratis mobilabonnement 

Det er kun noen få mobiloperatører som tilbyr gratis prøveperiode for nye mobilkunder. Hvilke selskaper det dreier seg om kan lese mer om her:

  • Plussmobil
  • Telia

Plussmobil tilbyr gratis mobilabonnement i 2 måneder, og har Telenor 4G/5G-dekning. Du kan velge mellom 6 rimelige abonnementer som inneholder mellom 0,5 GB og 30 GB mobildata. Plussmobil har i tillegg tjenesten Data Rollover.

Telia tilbyr nye kunder å tegne mobilabonnement og bruke det i 2 måneder. Er du misfornøyd med abonnementet, kan du si opp innen 60 dager og få refundert pengene du har betalt. Velkomsttilbudet gjelder for alle deres mobilabonnementer, bortsett fra kontantkort. Tilbudet gjelder kun én gang per kunde.

I tillegg tilbyr Talkmore et verveprogram der du kan få dekket dine mobilkostnader. Verver du venner og bekjente til å prøve et mobilabonnement fra Talkmore, vil både du og den du verver motta 500 kroner. Klarer du å verve mange, vil du kunne oppnå gratis mobilabonnement for en lengre periode.

Tips: Se oversikt over mobilabonnement priser her.

Gratis mobilabonnement for barn under 13 år 

Per i dag er det kun mobiloperatøren Ice som tilbyr gratis mobilabonnement for barn under 13 år. Abonnementet heter Ice Junior, og du betaler kr. 0,- per måned. Det inngår 1 GB mobildata i abonnementet, og barnet kan ringe gratis til 3 valgfrie numre i Norge. Det er ingen bindingstid på mobilabonnementet Ice Junior.

Oppsummering

  • Det er mulig å få et gratis mobilabonnement for en periode på 2 måneder. Da er det snakk om et velkomsttilbud eller en gratis prøveperiode.
  • Du kan også oppnå et kostnadsfritt abonnement dersom du deltar i verveprogrammet til Talkmore.
  • Mobiloperatøren Ice tilbyr kostnadsfritt mobilabonnement for personer under 13 år, og det heter Ice Junior.