Onecall


Annonselenke

Nøkkelinfo:

Data: 1 GB/mnd
Nettverk:Telia
Fart: Inntil 100 Mbit/s
Ringetid:Fri
SMS: Fri
Data rollover:Ja
Inkl. bruk i EU/EØS:Ja

Kontaktinfo:

Adresse: Sandakerveien 140, 0484 Oslo

Nettsted: https://onecall.no/mobilabonnement

Telefon: 04300

Åpningstider:

Mandag–fredag: 08:00–18:00
Lørdag: 10:00–15:30
Søndag: Stengt

I 2004 ble OneCall etablert som en utfordrer i telefonibransjen, og er i dag en del av Telia Norge. Målet var den gang, og er fortsatt, å gjøre mobiltelefoni så enkelt og rimelig som mulig. Det skal være noe for folk flest, og selskapet legger mye vekt på blant annet familieabonnementer.

OneCall utfordrer sannheter, forenkler måter å handle på og satser på ny teknologi som gir produkter og tjenester vi har bruk for. De var først ute med å inkludere SMS og tale i sine abonnementer, og har gjort det enklere for familiemedlemmer å dele datapakken seg imellom.

Abonnementer og priser

Hovedfokuset til OneCall når det gjelder abonnementer er at det skal være billig og fleksibelt. De tilbyr i dag fire abonnementer: FolkePakka, FamiliePakka, StudentPakka og PrøveKjøp. Alle abonnementene, med unntak av PrøveKjøp inkluderer «Ta med data», som lar deg overføre ubrukt data til neste måned, DekningsGaranti, gratis BankID og har ingen bindingstid.

FolkePakka

Folkepakken markedsførers som et abonnement for folk flest, uansett dataforbruk. Abonnementet er delt inn etter databruk og inkluderer fri tale, SMS og MMS i hele Norge, Norden og EU/EØS.

Det minste abonnementet er på 1 GB data til 179 kroner. Dette er abonnementet for deg som surfer litt. 3 GB koster 229 kroner, 7 GB 279 kroner, 10 GB 329 kroner og 20 GB 379 kroner. Det største abonnementet er Full Data med ubegrenset tilgang. Hastigheten reduseres derimot fra 20 mbit/s til 3 mbit/s etter 100 GB. Bruken er begrenset til 43 GB i EU/EØS.

FamiliePakka

Dette er abonnementet som gjør at OneCall skiller seg mest ut fra konkurrentene. Pakken gir hele familien fri bruk av tale, SMS og MMS i Norge, Norden og EU/EØS. I tillegg er datapakken felles, og kan fordeles etter hvem som har behov for data. Det kan gjøres justeringer underveis, både på hvem som har tilgang til hvor mye data og hvor mye data som er inkludert i pakken. Dette gjøres enkelt via OneCalls mobilapp.

Familiens overhode har full kontroll på hvordan dataen fordeles, og har dermed også full kontroll over databruket. Dette gjør det mulig å regulere barnas dataforbruk etter ønske.

Prisen på FamiliePakka varierer basert på hvor mange medlemmer datamengden skal fordeles på, og hvor stor datamengde inkluderes. Den minste datapakken inkluderer 2GB, og koster 249 kroner for to medlemmer og 549 for fem medlemmer. Full Data inneholder den største datapakken, da den ikke har noen begrensning. Pakken koster fra 849 kroner for to medlemmer til 1 999 kroner for fem medlemmer. Til sammenligning koster abonnementet med 100 GB data 1 049 kroner for to medlemmer. Dette gjør Full Data rimeligere for familier med to medlemmer, mens for familier med tre eller flere medlemmer koster 100 GB-pakken mindre enn Full Data-pakken.

StudentPakka

OneCall lansert et eget abonnement for studenter, hvor de spanderer månedsavgiften i juni og desember. Det tilbys også egne studentrabatter på ekstra datapakker om det skulle være behov for det.

Abonnementet inkluderer fri tale, SMS og MMS i hele Norge, Norden og EU/EØS, samt 15 GB data. Prisen ligger på 279 kroner i måneden, men med to betalingsfrie måneder vil man i gjennomsnitt betale 232,5 kroner.

PrøveKjøp

Dette abonnementet varer i kun to måneder, og koster 99 kr per måned. Det er inkludert fri tale, SMS og MMS i pakken, samt fri bruk av data på inntil 50 GB på full hastighet. Overstiges dette, vil hastigheten reduseres.

Etter to måneder velger man ett av de øvrige abonnementene som tilbys. Det er også mulig å gå over til en annen leverandør etter dette.

Dekning

Som en del av Telia, er det Telias 4G og 5G-nettverk OneCall benytter seg av. Nettverket gir deg dekning i 99 % av Norge, og nye kunder får også inkludert DekningsGaranti de første 30 dagene. Dette betyr at hvis du ikke er fornøyd med dekningen din, får du tilbakebetalt månedsbeløpet.

Fordeler

-Rimelig prøveabonnement i to måneder
-Lave priser og fleksible datapakker
-Egne abonnementer tilpasset familie og studenter
-5G-nettverk

Ulemper

-Ikke lett tilgjengelig kundeservice
-Dårlig dekning i enkelte regioner
-Tilbyr ikke ekstra underholdningstjenester

Tjenester

OneCall er ikke en aktør som tilbyr tilleggstjenester utenfor mobiltelefoni. De tjenestene som tilbys og er inkludert i alle abonnementer er NettSlett, Mobilsvar, Strex-betaling med mobilen, viderekobling, konferansetelefon, reservasjon mot nummeropplysning og en egen Mine Sider-app.

For et ekstra beløp i måneden, kan du bestille tvilling-SIM, ekstra datapakker, utenlandspakke om du skal reise til Sveits, Thailand, Tyrkia eller USA, i tillegg til skjermforsikring for din smarttelefon.

Hos OneCall får du også kjøpt nye telefoner, både helt nye og NestenNy. Nettbutikken inneholder de nyeste modellene på markedet, samt smartklokker. Betaling av telefonen kan deles opp med rentefri delbetaling over 12, 24 eller 36 måneder.


Annonselenke