Telenor


Annonselenke

Nøkkelinfo:

Data: 2 GB/mnd
Nettverk:Telenor
Fart: Inntil 1 000 Mbit/s
Ringetid:Fri
SMS: Fri
Data rollover:Ja
Inkl. bruk i EU/EØS:Ja

Kontaktinfo:

Adresse: Snarøyveien 30, 1360 Fornebu

Nettsted: https://www.telenor.no/privat/

Telefon: 915 09 000

Åpningstider:

Mandag–fredag: 08:00–20:00

Lørdag: 09:00–17:00

Søndag: 10:00–15:00

Telefonoperatøren Telenor er Norges eldste, og har eksistert siden 1855. De ble da etablert som det statlige Telegrafverket. Siden den gang har de vokst seg til å bli én av Norges desidert største leverandører av tjenester innen telefoni, internett og TV med over 2,9 millioner kunder. Internasjonalt regnes Telenor som en telegigant, med 30 000 ansatte.

Abonnement og priser

Telenor har den største katalogen av mobilabonnementer på markedet, og har delt de inn i kategorier basert på hvem de passer for. De fire kategoriene er: For alle, for familie, for unge mellom 18 og 28 og for unge under 18.

Hovedforskjellen mellom de ulike abonnementene, uavhengig av kategori, er den inkluderte datamengden. Alle abonnementer har fri tale og SMS i Norge, Norden og EU/EØS, samt overføring av ubrukt data fra én måned til den neste gjennom Data Rollover.

Original

Abonnementene For alle er de originale abonnementene til Telenor. Her kan kunder velge mellom abonnementer som inkluderer 2, 4, 7, 10 og 15+ GB, samt et abonnement med ubegrenset data.

Prisene er ikke av de laveste. For 2 GB må kunder betale 269 kroner, som gjør Telenor til ett av de dyrere abonnementene. Deres hovedkonkurrent er Telia, og fokuset er å tilby et premium tilbud, ikke et billig tilbud. Derfor får kunder hos Telenor tilgang til en rekke ekstra tjenester.

Next Familie

Dette abonnementet gir alle i familien tilgang til et eget abonnement og en ubegrenset mengde med data. Er to eller flere abonnementer registrert på samme eier, vil andre brukere få familierabatt. Det er med andre ord bare eieren som betaler fullpris.

Prisen på Next Familie avhenger av hvilken hastighet som velges. 15 Mbits/s koster 549 kroner, 150 Mbits/s koster 599 kroner og 1 000 Mbits/s koster 699 kroner. Resterende abonnementer koster 449 kroner for voksne og 349 kroner for de under 18.

Yng 18–28

Dette er abonnementet for de mellom 18 og 28 år. Abonnementene kommer med enten 4, 8, 11, 21 GB eller ubegrenset med data. Disse koster mindre enn de originale, da 4 GB koster 269 kroner.

I tillegg til inkludert datamengde, vil du som Yng kunde få 100 GB ekstra data en hel uke – fem ganger i året. Kjøpes det mobil med SWAP, er mobilforsikring også inkludert.

U18

Telenors Under 18-abonnement er for kunder som er mellom 13 og 18 år og kommer med fem ulike datapakker. Kunder kan velge mellom datapakke med 1 GB til 20 GB data med en pris på 209 til 429 kroner.

Det som skiller disse abonnementene fra de resterende, er alle sikkerhetstjenestene som er inkludert. Kunder som blir utsatt for netthets får advokathjelp, og foreldre har full kontroll over databruken og kan sperre for uønsket bruk.

Dekning

Som en internasjonal telegigant, byr Telenor på god dekning i nesten hele landet. De er i ferd med å bygge ut 5G-nettverket, og har i henhold til tester Norges raskeste 5G-nettverk med en hastighet på inntil 1 000 Mbits/s. 5G-nettverket er fremdeles ikke landsdekkende, og det er ikke forventet å være dette før i første halvdel av 2024. Dekningen du får fra Telenor er likevel fremdeles god, med rask 4G der hvor 5G fremdeles ikke er lansert.

Fordeler

-Stort utvalg av abonnementer
-5G-nett i store deler av landet
-Tilbyr flere ulike tjenester

Ulemper

-Ikke én av de billigste operatørene
-Ingen underholdningstjenester
-Ekstra kostnader for BankID

Tjenester

Telenor tilbyr et bredt spekter av tjenester, men når det kommer til underholdning tilbyr ikke abonnementet ekstra tjenester. Kunder som har et Yng eller U18-abonnement får derimot tjenesten Music Freedom som innebærer at strømming av musikk ikke belaster datapakken.

En tjeneste som er tilgjengelig for alle kunder er bildelagringstjenesten Min Sky, hvor kunder kan laste opp alle sine bilder og videoer. Kunder i Telenor har uendelig lagringsplass, men andre kunder også kan benytte seg av tjenesten mot betaling.

Praktiske apper fra Telenor er Min Video, Mitt Telenor, Mine Kontakter og Min Familie.

Min Video er en app som hjelper brukeren med å finne filmer og serier som passer til deres preferanser og abonnementstjenester. Mitt Telenor, Mine Kontakter og Min Familie er apper hvor kunder kan styre abonnementet sitt, sjekke dataforbruket og kjøpe ekstra datapakker ved behov.

Appen Min Familie har også en felles kalenderfunksjon, slik at man har full kontroll på alle familiemedlemmenes aktiviteter. I appen Mine Kontakter kan kunder lagre kontaktlisten, slik at den enklere kan overføres når en bytter telefon.

Telenor tilbyr i tillegg til dette en mengde sikkerhetstjenester, som gjør det tryggere for kunder å surfe på nettet og å bruke telefonen. Dette inkluderer Nettslett, Nettvern og full kontroll på hvem som ringer med funksjonen Se Hvem.


Annonselenke