Telia


Annonselenke

Nøkkelinfo:

Data: 3 GB/mnd
Nettverk:Telia
Fart: Inntil 1 000 Mbit/s
Ringetid:Fri
SMS: Fri
Data rollover:Ja
Inkl. bruk i EU/EØS:Ja

Kontaktinfo:

Adresse: Lørenfaret 1A, 0585 Oslo

Nettsted: https://www.telia.no/

Telefon: 924 05 050

Åpningstider:

Mandag–fredag: 08:00–20:00

Lørdag: 09:00–17:00

Søndag: 10:00–15:00

I 1989 ble Telia etablert, da under navnet NetCom. Siden oppstarten har Telia vært en stor konkurrent, og i 1993 brøt de monopolet Telenor hadde på telemarkedet. De er nå en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company, som også har merkevarene OneCall, MyCall og Phonero. I dag leverer de produkter innenfor mobil, internett, TV og andre smarte tjenester som gjør kunders hverdag litt enklere.

Abonnement og priser

Alle abonnementene til Telia inneholder fri bruk av tale, SMS og MMS i Norge, Norden og EU/EØS, inkludert Storbritannia og Sveits. Kunder får Nettslett fra Help inkludert, og tilgang på 5G-nettverk. Alle abonnementene kan også prøves i to måneder uten binding.

Telia X

Med ubegrenset data, er det hastigheten som avgjør hvor mye dette abonnementet vil koste. Telia X Ung har en hastighet på 10 Mbits/s, og er beregnet for personer under 29 år. Prisen på dette abonnementet er 399 kroner i måneden.

Øvrige abonnementer i Telia X-serien er Normal med 20 Mbits/s, Rask med 200 Mbits/s og Max med 1 000 Mbits/s. Disse er tilgjengelige for personer i alle aldersgrupper, og hvilket abonnement som anbefales avhenger av kundens mobilbruk. Brukes mobilen til å lese nyheter, høre på musikk, å holde seg oppdatert på sosiale medier og arbeide er 20 Mbits/s nok. For kunder som benytter seg av mobilnettet til spill, strømming og bruk av AR og VR er 200 Mbits/s og 1 000 Mbits/s bedre alternativ.

Prisen for Telia X Normal er 499 kroner, Telia X Rask koster 599 kroner og Telia X Max 699 kroner.

Kunder som bestiller abonnement på nett og binder seg som kunde i 12 måneder får i tillegg 10 % årlig rabatt. Dette tilbudet gjelder derimot ikke for Telia X Ung.

Telia Mobil

Kunder som ønsker en fast datamengde kan velge mellom abonnementer med 3 GB, 5 GB, 8 GB, 15 GB og 20 GB data. Disse abonnementene inkluderer alle andre tjenester som Telia tilbyr sine kunder. Forskjellen ligger i hvor mye data som er inkludert i prisen.

Prisen starter på 269 kroner for 3 GB data, mens prisen for 20 GB ligger på 479 kroner. Sammenlignet med andre operatører er dette en rimeligere pris. Abonnementene inkluderer Data Rollover, slik at ubrukt data overføres til neste måned. Data Sharing er en tjeneste som lar deg dele ubrukt Rollover Data med en venn eller familiemedlem som også er kunde hos Telia.

For familier tilbyr Telia familierabatt på sine abonnementer med fast datamengde. Kunden betaler fullpris for det abonnementet de velger, for eksempel 8 GB data, og resterende familiemedlemmer betaler kun 269 kroner for samme datamengde.

Under 16

For barn og unge under 16 år har Telia et abonnement hvor kunder kan velge mellom 400 MB, 1 GB og 2 GB data. Abonnementet inkluderer fri bruk av tale, SMS og MMS, men er sperret for tjenester som koster ekstra. Å ringe spesialnummer, bruke mobilen utenfor EU/EØS og innholdstjenester er dermed ikke tilgjengelig med mindre det fylles på ekstra saldo eller kjøpes ekstra datapakke av eier.

Abonnementet gir dermed foreldre full kostnadskontroll over barnas mobilabonnement.

Dekning

Telia markedsfører seg som den leverandøren som skal være først ute med 5G i hele Norge, og vil i løpet av 2023 tilby landsdekkende 5G. I dag tilbyr de dette i store deler av landet, og kan tilby en hastighet på mellom 10 og 1 000 Mbits/s. For kunder som ikke har fått eller har tilgang til 5G via sin mobiltelefon, gir 4G fra Telia dekning i 99 % av hele Norge med en hastighet på opptil 80 Mbits/s. I områder med 4G+ er hastigheten på inntil 220 Mbits/s.

Fordeler

-Gode rabatter på familieabonnement
-Tilgang på 5G-nettverk
-10 % årlig rabatt på flere abonnementer

Ulemper

-Ingen ekstra underholdningstjenester

Tjenester

Telia har et mindre utvalg av tjenester, og blant disse er ingen tilknyttet underholdning. Kunder får med andre ord ikke rabatt på diverse strømmetjenester eller lignende. Om kunder samler både TV, internett og mobil hos Telia, får de derimot flere poeng i TV-pakken som kan brukes på blant annet Netflix og HBO Nordic.

Tjenester som er inkludert i mobilabonnementene er knyttet til data og sikkerhet. Med Data Boost kan kunder kjøpe ubegrenset data i en bestemt periode.

Data Rollover er også inkludert i alle abonnementer, og data som ikke brukes opp av kunden kan sendes til andre Telia-kunder som har behov for data uten ekstra kostnader.

Telia har også lansert Telia Trygg, som er en forsikring som gir ID-overvåkning, passordhvelv, ID-forsikring og netthandelsforsikring. Skulle kunder oppleve å få ID-en stjålet eller ikke få varer kjøpt på nett, får de bistand fra Telia. Denne forsikringen kan prøves gratis i to måneder. Etter dette koster den 69 kroner for kunder med Telia X og 109 kroner for kunder med Telia Mobil.


Annonselenke