Mobilabonnement med Netflix

Mange nordmenn bruker mobilen til å se på film eller TV-serier fra strømmetjenesten Netflix. Les mer om hva et mobilabonnement med Netflix innebærer, og hvilke typer abonnementer som egner seg best for denne aktiviteten.

Hva er et mobilabonnement med Netflix? 

Netflix er en av verdens mest populære strømmetjenester, og har et nettbasert bibliotek av prisbelønte filmer, TV-serier og dokumentarprogrammer. Bruker du denne tjenesten ofte, har du sikkert lagt merke til at bruken av mobildata øker betraktelig.

Å se på video eller film er den aktiviteten på mobilen som krever aller mest mobildata. Et mobilabonnement med Netflix betyr i praksis et abonnement som har såpass mye mobildata at du kan se filmer når du ønsker det, uten at du går tom for data.

Når det gjelder hvor mye data du trenger til Netflix, kommer det helt an på hvor ofte og hvor lenge av gangen du bruker strømmetjenesten i løpet av en måned.

Det er også viktig å være klar over at jo høyere kvalitet du velger når du ser på film, jo mer mobildata vil du bruke.

På Netflix kan du velge mellom lav, middels, høy eller ubegrenset kvalitet. For ikke å bruke mer mobildata enn nødvendig, bør du derfor velge lav kvalitet. Da vil du kunne se på TV-serier eller filmer i ca. 3 – 4 timer uten å bruke mer enn 1 GB mobildata. Velger du høyere oppløsning som HD eller Ultra HD, vil du gjerne bruke to eller tre ganger så mye mobildata.

Vet du hvor ofte du kommer til se på film på mobilen, blir det lettere for deg å velge et passende mobilabonnement med Netflix.

Du kan også benytte Fjordkraft sin mobildata-kalkulator for å finne frem til hvor mye data du har behov for.

Les også: Netflix.com: – Slik kontrollerer du hvor mye data Netflix bruker

For å unngå å gå tom for mobildata mens du er midt i en spennende Netflix-film, bør du velge et mobilabonnement som har mer enn 10 GB i måneden. Bruker du strømmetjenester flere timer daglig, vil abonnementer som har fri eller ubegrenset datamengde muligens være aktuelt for deg.

Hva koster et mobilabonnement med Netflix? 

Når du vet hvor mye mobildata du trenger i måneden, bør du skaffe deg oversikt over mobilabonnementene på markedet. Da kan du sammenligne priser og tilbud fra ulike mobiloperatører, slik at du ikke betaler høyere månedspris enn nødvendig.

Bruker du å se på Netflix-filmer i høy kvalitet, bør du vurdere å velge et mobilabonnement som har fri eller ubegrenset datamengde. Det gjelder særlig dersom du ikke ønsker å bruke tid til å tenke på hvor mye GB du bruker. Du vil aldri gå tom for mobildata med abonnementer som har fri eller ubegrenset datamengde.

Det skilles ofte mellom begrepene “fri data” og “ubegrenset data” på markedet. Fri data vil si at du ikke vil gå tom for mobildata, og det vil heller ikke påvirke kvalitet eller hastighet.

Velger du ubegrenset data når du ønsker et mobilabonnement med Netflix, betyr også dette at du aldri vil gå tom for data. Men her vil din internett-hastighet bli redusert etter du har brukt et visst antall GB. Ofte vil hastigheten senkes etter at du har brukt 100 GB pr. måned.

Et godt tips for å redusere bruken av mobildata, er å laste ned filmer eller TV-serier fra Netflix når du er tilkoblet Wi-Fi. Da kan du se innholdet senere i offline-modus uten å bruke mobildata.

Valg av mobilabonnement med Netflix 

De aller fleste mobilabonnementer inkluderer fri tale og SMS, Data Rollover og gratis dataroaming innen EU/EØS. Siden Netflix sluker mye mobildata, er det viktig å velge riktig avtale i forhold til ditt forbruk.

Prisen på ditt mobilabonnement med Netflix vil naturlig nok øke jo mer mobildata du ønsker å ha. Derfor er det best å være prisbevisst samtidig som du passer på å ikke velge for liten datapakke.

Ønsker du fri eller ubegrenset data, så kan du for eksempel velge et av følgende mobilabonnementer:

  • PlussMobil “Fri Data” 100 GB pr. mnd. Kr. 379,-/mnd.
  • Ice “Ice Max” 100 GB pr. mnd. Kr. 399,-/mnd.
  • Telia “X Normal” 100 GB pr. mnd. Kr. 499,-/mnd.
  • Telenor “Ubegrenset Medium” 100 GB pr. mnd. Kr. 599,-/mnd.

Disse abonnementene kan også anbefales når du jevnlig bruker mobilen til strømmetjenester:

  • Happybytes “1 om dagen” 1 GB pr. dag / 30 GB pr. mnd. Kr. 248,-/mnd.
  • Chilli Mobil 30 GB pr. mnd. Kr. 299,-/mnd.
  • Ice 30 GB pr. mnd. Kr. 349,-/mnd.

Oppsummering

  • Et mobilabonnement med Netflix krever store mengder mobildata, og særlig dersom du foretrekker å se filmer med høy oppløsning.
  • Mobilabonnementer som har ubegrenset eller fri data koster fra kr. 379,- og oppover pr. mnd. Denne type abonnement egner seg godt når du bruker strømmetjenester daglig.
  • Husk at dersom du bruker du mer enn 100 GB mobildata i måneden, kan du oppleve at internett-hastigheten blir redusert. Det gjelder selv om du har valgt et mobilabonnement som har ubegrenset data.