Slik finner du mistet mobil

Å miste mobilen kan medføre store problemer. Vi bruker den «hele tiden», og vi har mye informasjon lagret der. Heldigvis kan man ta grep for å gjøre det enklere å finne den, her viser vi deg hvordan.

Nesten alle opplever å miste telefonen

Å miste mobilen er noe som har hendt de fleste. Noen ganger klarer vi å tenke tilbake, og huske hvor vi la den fra oss. Hvis det var hjemme, er det enkelt. Hvis det var på jobb, skole eller i en butikk kan det også gå bra.

Likevel er det ofte at vi rett og slett ikke klarer å huske hvor vi sist hadde den. Det kan også være at vi husker det, men at mobilen ikke lenger er der når vi kommer dit. Eller at vi husker feil. Selv har jeg tatt to runder rundt Sognsvann i Oslo på leting etter en telefon sønnen min trodde han hadde mistet på trening, bare for å bli oppringt av nevnte sønn fordi han likevel fant den i bunnen av treningsbagen.

Hvis telefonen er i nærheten kan det være tilstrekkelig å få en venn til å ringe den, slik at du kan høre den. Men det forutsetter at den er i nærheten, at lyden er slått på og at den har strøm. Hvis den er lengre vekk, må du bruke andre metoder.

Hvor er telefonen min? Vi har alle opplevd å stille det spørsmålet. For å sikre at du finner den igjen, bør du følge disse enkle trinnene.

Forholdsregler for å lettere finne en mistet telefon

Heldigvis har dagens teknologi gjort det enklere enn noen gang å finne igjen en mistet telefon. Det er imidlertid noen ting du bør gjøre på forhånd. Hvis du ikke allerede har gjort det, så gjør det nå.

  • Sett en kodelås på telefonen din. Da kan ingen åpne den dersom de tar den.
  • Du bør aktivere sporing av mobiltelefonen. Det kan du gjøre i innstillingene på telefonen.
  • Du bør også skrive ned IMEI-nummeret til telefonen, og ha det liggende på et sikkert sted. Det er et identifikasjonsnummer, som alle mobiltelefoner har. Du kan lese mer om det på Store Norske Leksikon.
  • Det er også lurt å ha kontaktinformasjon, som en e-postadresse, på låseskjermen. Da kan en eventuell finner av telefonen ta kontakt med deg.

Finn mistet telefon med sporing

Det finnes sporingsmuligheter for å finne igjen mobiltelefoner, enten den er fra Apple, Google, Samsung eller andre. Det spiller egentlig ikke noen rolle for deg som bruker. Funksjonen er nemlig temmelig lik.

Disse sporingsløsningene, hvis de er slått på, forteller deg hvor mobilen er. De får den til å lage lyd, slik at du kan høre den. Den kan da lage lyd, selv om du har aktivert lydløsfunksjonen.

Hvis du ønsker det, lar den deg også fjernslette all informasjonen på mobilen. Det er særlig aktuelt dersom du finner ut at telefonen er stjålet, eller du mistenker at den er det.

Tips: Se også vår artikkel om kjøp av brukt mobiltelefon.

Fremgangsmåte for å spore Android-mobil

De fleste Android-telefoner som har kommet på markedet i det siste, har en integrert «Finn enheten min»-funksjon fra Google. Det gjelder ikke bare Googles egne Pixel-telefoner, men også andre Android-enheter.

Med den funksjonen kan du bruke Google-kontoen som du har på telefonen, og logge deg på android.com/find med en annen enhet, for eksempel PC-en din.

Der kan du få informasjon om hvor mobilen din er akkurat nå. Dersom den informasjonen ikke er tilgjengelig, kan du få vite hva som er den siste loggførte posisjonen til mobilen din. Det vil uansett kunne sette deg på sporet av hvor den befinner seg.

Da kan du dra til det stedet den er lokalisert på. Så kan du ringe den med full styrke. Det gjelder selv om den egentlig er på lydløs. Forhåpentligvis vil du da høre den, og finne den.

Du kan også fjernlåse mobilen, og legge inn en beskjed på den.

Hvis du likevel ikke finner den, gir denne tjenesten deg mulighet til å slette alle data på telefonen. Dersom du mistenker at den kan være stjålet, og har gitt opp å finne den, kan det være fornuftig å gjøre. Da hindrer du andre i få tak i dine personopplysninger og annet innhold på telefonen.

For at alt dette skal la seg gjøre, må du ha aktivert «Finn enheten min»-funksjonen på forhånd. Det krever også at mobilen din er slått på, at den har internettilgang, og at den har posisjonsdata aktivert.

Derfor er det være lurt å aktivere den funksjonen. Det gjør du ved å gå til Innstillinger -> Sikkerhet og posisjon -> Finn enheten min.

Enten du har en iPhone eller en Android-telefon, så kan du slå på en sporingsfunksjon. Det er en god forhåndsregel å gjøre det når du tar den i bruk. Da har du stor sjanse til å finne den igjen, uansett hvor den er.

Spor opp en iPhone

Det samme prinsippet gjelder også på en iPhone. Den gir deg de samme mulighetene til å spore, ringe og fjernelsette data.

For å gjøre dette må du logge deg inn på icloud.com/find. Du må bruke samme Apple-ID som du har på IPhonen.

Akkurat som med Android, så må du ha aktivert denne tjenesten på forhånd. Du må også ha en iCloud-konto. Du aktiverer tjenesten ved å velge Innstillinger -> navnet ditt -> iCloud.

Nederst på listen finner du funksjonen «Finn iPhone».

Tredjeparts sporingsmuligheter

Dette er tjenester som ligger i telefonen din, og som du derfor enkelt kan benytte.

Det finnes også en del andre tredjepartsleverandører, som har ulike programmer for sporing av telefonen.

Oppsummert

For å være sikker på at det er enklest mulig å finne igjen telefonen dersom man mister den, eller forlegger den, bør man ta noen enkle forholdsregler.

  • Sørge for at sporingsfunksjonen på telefonen er slått på
  • Notere ned IMEI-nummeret og ha det på et sikkert sted
  • Legge inn kontaktinformasjon på låseskjermen