Slik foregår eierskifte av mobilabonnement

Det er ikke vanskelig å bytte eier av mobilabonnementet, men prosessen kan variere fra leverandør til leverandør. Vi viser deg hvordan du foretar eierskifte av mobilabonnement.

Hvem er eier av mobilabonnementet?

Eieren, altså den som er ansvarlig for mobilabonnementet, har også mulighet til å gjøre endringer på mobilabonnementet, bestille tilleggstjenester og å avslutte og overføre abonnementet.

Selv om du er eier, kan det være en annen som er fakturamottaker eller bruker. Denne løsningen brukes ofte om man har barn med mobil.

Eierskifte av mobilabonnement

Det er flere årsaker til at man kan ønske å utføre et eierskifte av mobilabonnement.

  • Du skal bytte jobb, og har en jobbtelefon. Du ønsker å fortsette med samme telefonnummer, selv om du ikke skal fortsette i jobben.
  • Telefonnummeret ditt er registrert på en av dine foreldre, og du ønsker å stå som eier.
  • Hvis du skal flytte til et annet land, kan det være at du ønsker å overføre abonnementet til en annen person.
  • Skal du kjøpe eller selge en brukt mobiltelefon, kan det være at mobilabonnementet også skal overføres.
  • Endringer i familieforhold, som ekteskap eller skilsmisse.
  • Bytte av mobiloperatør.

Lesetips: Se også mobil uten abonnement i denne artikkelen.

Eierskifte av mobilabonnement hos leverandørene

Vi gjør oppmerksom på at prosessen varierer, avhengig av hvilken operatør du har. Vi anbefaler deg å kontakte operatøren direkte for å få nøyaktig veiledning. Du kan også besøke aktørens nettsider.

Skal man bytte jobb, kan det være at den gamle arbeidsplassen ønsker å bevare abonnementet. I mange tilfeller vil den nye arbeidsplassen ta over eierskapet.

Fremgangsmåte for eierskifte hos Telenor

Hos Telenor er det ulike skjemaer som skal fylles ut avhengig av hva som er årsaken til at det skal byttes eier.

  1. Her finner du skjemaet du skal fylle ut om du ønsker å ta over abonnementet selv.
  2. Hvis du har jobbtelefon, og bedriften fortsatt skal eie abonnementet ditt, er det bedriften som utfører eierskifte via «Min Bedrift»Telenors nettsider.
  3. Vil du fortsette å bruke det samme telefonnummeret når du skal inn i en ny jobb, skal din nye arbeidsgiver ta seg av prosessen. Ny arbeidsgiver trenger kontaktinformasjon til din gamle arbeidsgiver, samt organisasjonsnummer.
  4. Både tidligere og ny eier vil alltid motta en SMS for å gi samtykke.
  5. Eierskiftet tar vanligvis bare noen minutter etter at samtykke er innhentet.

Telia

  1. Hos Telia må eierskifte foretas av ny, og ikke gammel, eier av abonnementet.
  2. Her kan du bytte eier ved å logge inn med BankID på deres nettsider. Dette sikrer en enkel og rask prosess. Du kan også fylle ut et skjema manuelt.
  3.     Hvis det er et bedriftsabonnement, må eieren av abonnementet logge inn på sin profil og utføre endringen der. Nederst i skjemaet

Talkmore

  1. Logg inn på Talkmores nettsider, gå til «Mine Sider» og «Profil».
  2.     Herfra kan du enkelt endre hvem som er eier av mobilabonnementet ved å trykke «Bytt juridisk eier».
  3. I skjemaet må du fylle ut all informasjon.
  4. Før du godkjenner, må du lese gjennom alle betingelser.
  5. Bekreft, og eierskifte vil utføres.
  6. Begge parter vil motta en bekreftelse på e-post.
  7. Alle utestående kostnader må betales før dette kan gjennomføres.

OneCall

  1. Skal du ta over et mobilabonnement, kan du gjennomføre eierskifte ved å logge inn hos OneCall og gå til «Mine Sider».
  2. Sørg for å ha informasjon tilgjengelig om den som eier abonnementet, da dette skal fylles ut i et eget skjema.
  3. Du kan også fylle ut et eierskifteskjema, og sende per e-post eller post. Behandlingstiden for fysiske brev er opptil 7 dager.
  4. Har du et bedriftsabonnement, kan du også sende et slikt skjema. Dette må signeres av en ansatt i bedriften med signaturrett. Hvem som står som eier kan du undersøke hos Brønnøysundregistrene.

Gode tips for eierskifte

  • Følg retningslinjene: Uansett hva som er årsaken til at du ønsker å bytte mobilabonnement, er det viktig å sette seg inn i og følge mobiloperatørens retningslinjer. Slik kan du unngå uønskede konsekvenser som for eksempel gebyrer ved avtalebrudd i en eventuell bindingstid.
  • Les kontrakten og vilkårene godt: Gjør dette før du eventuelt tar over et mobilabonnement, slik at du ikke får noen overraskelser, som for eksempel skjulte kostnader.
  • Avslutt det gamle abonnementet: Hvis du skal ta over et abonnement, er det smart å sjekke at du har avsluttet abonnementet du hadde før. Slik unngår du å bli belastet for unødvendige kostnader i fremtiden.
  • Fakturabehandling: Når man foretar et eierskifte, vil den gamle eieren motta en samlefaktura for alle utestående kostnader på abonnementet.

Lesetips: Se også vår artikkel om hvilke mobilabonnement som er billigst.

Før du kan skifte eier på mobilabonnementet, må alle utestående betalingskrav være betjent. Vær også bevisst på eventuelle gebyrer knyttet til oppsigelsestid eller bindingstid.

Oppsummering

  1. Skal du bytte jobb, flytte utenlands eller har barna dine blitt voksne, kan eierskifte av mobilabonnement være en gunstig løsning.
  2. Det er enkelt å foreta et eierskifte av mobilabonnement, men vær bevisst på at prosessen varierer fra leverandør til leverandør.
  3. Noen av leverandørene har ulike skjema for ulike årsaker til eierskifte, mens hos andre kan du enkelt logge inn og endre eier på din profil. Les mer om fremgangsmåte hos de ulike aktørene.